Baconos csirkemell

Baconos csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg Falusi szeletelt bacon szalonna
  • 4 evőkanál Reál 20%-os tejföl
  • 3 evőkanál Reál finomliszt
  • 2 db tojás
  • 15 dkg Reál reszelt trappista sajt
  • só, bors, petrezselyem ízlés szerint

A népszerű csirkemell:

A csirkemell az egyik legjobban variálható alapanyag, hiszen annyira semleges ízvilágú, hogy szinte bármilyen fűszer, szósz, mártás, zöldség, köret vagy elkészítési mód jól áll neki. Egy a fontos: nem szabad túlsütni, mert akkor kiszárad és élvezhetetlen lesz. Értékes fehér hús. Diétázóknak, fogyókúrázóknak az egyik legértékesebb fehérje forrás.

Sokan, akik kevésbé kedvelik a baromfi húst a mellét akkor is szívesen fogyasztják. Egy különösen finom receptet hoztunk, melyben puhára és omlósra sül meg a csirkemell a tojásos-sajtos masszában, és amelyet még ízletesebbé tesz a baconos borítás. Egyszerűen elkészíthető, nincs vele sok gond és a siker garantált.

A baconos csirkemell elkészítése:

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk állni egy kicsit.

2. A tejfölt a tojásokkal, liszttel, sóval, borssal, petrezselyemmel és a reszelt sajttal alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az elkészített húst.

3. Az őzgerincformát kizsírozzuk és kibéleljük a bacon szalonnával úgy, hogy a szélei túllógjanak, hogy ezt majd a tetejére vissza tudjuk hajtani.

4. Az elkészített húsos masszát belekanalazzuk az őzgerincformába, szépen egyenletesen elegyengetjük és visszahajtjuk rá a lelógó szalonnát.

Ha nem fedi be teljesen a szalonna érdemes még a tetejére is tenni hosszában.

5. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb 40 percig sütjük.

6. A végén átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire és a tetején is szép pirosra sütjük a szalonnát pár perc alatt.

7. Hagyjuk langyosra hűlni, és csak utána szeleteljük, mert forrón még könnyen szétcsúszik és kevésbé lesz mutatós.

Sült krumplival, burgonyapürével kiváló főfogás a déli asztalra.

2021-03-05T09:19:21+02:00