Brokkolikrémleves

Brokkolikrémleves

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 db Gallicoop Pulykaszárny
  • 1 db Vöröshagyma
  • 1 liter víz
  • 400g Bonduelle gőzben párolt fagyasztott brokkoli
  • Vénusz étolaj
  • Főzőtejszín
  • Vénusz margarin
  • Őrölt fekete bors
  • Petrezselyem
  • Reszelt parmezán sajt
  • Szerecsendió

A brokkolikrémleves elkészítés módja:

Felszeleteljük a vöröshagymát és egy főzőedényben, forró Vénusz étolajon üvegesre pirítjuk. Felöntjük vízzel, majd beletesszük a Gallicoop pulykaszárnyat és forrásponttól számítva két órán keresztül főzzük. Kivesszük az alapléből a húst, leszűrjük, beletesszük a Bonduelle gőzben párolt fagyasztott brokkolit, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A brokkoli főzésénél arra kell odafigyelni, hogy ne főzzük túl a zöldséget, mert elveszíti a szép zöld színét. Miután megpuhult, hozzáadjuk a reszelt parmezán sajtot, A Vénusz margarint és az egészet egy botmixerrel, vagy turmixgéppel összeturmixoljuk. Csészébe a húsra tálaljuk a levest, és tejszínnel ízesítjük.

A receptekért köszönet a Gyermelyinek.

2020-06-02T13:36:29+02:00