Erdei gombás, fokhagymás tészta, sült nyárssal

Erdei gombás, fokhagymás tészta, sült nyárssal

Hozzávalók

  • 400 g Gyermelyi 4 tojásos spagetti,
  • 300 g csirkemellfilé,
  • 300 g szűzpecsenye,
  • 100 g póréhagyma,
  • 200 g vegyes erdei gomba,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 db paradicsom (héjazva, magozva),
  • 100 g zöld színű paprika,
  • 150 g cukkini,
  • 8 db koktélparadicsom,
  • 1 dl olívaolaj, parmezán,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só, őrölt bors

Elkészítés módja

Megtisztítjuk a zöldséget, és megmossuk.
A csirkehúst, és a szűzpecsenyét 16-16 darabra vágjuk.

Nyársra húzunk egy darab csirkét, majd arra egy darab cukkínit, szűzpecsenyét és egy fél koktélparadicsomot. Ezt a sort megismételjük még egyszer, és akkor kész egy nyárs. Ebből a nyársból készítünk 8 darabot. Sózzuk, borsozzuk, majd tálalás előtt olajon megsütjük.
Köretnek vékony csíkokra vágjuk a paprikát és a póréhagymát. Felszeleteljük az erdei gombákat.

Olívaolaj felén megfuttatjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, és félretesszük.
Az olaj másik felén megfuttatjuk a csíkokra vágott zöldségeket, rátesszük a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a félretett gombát, és összemelegítjük.

A tésztát sós forró vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és lecsepegtetjük.
Végül összekeverjük a raguval, majd tányérra tesszük, tetejére sajtot reszelünk. Mellé a sült nyársakat adjuk.

A receptért köszönet a Gyermelyinek.

2018-08-28T15:05:28+02:00