Magdi szelet

Magdi szelet

Hozzávalók a tésztához:

  • 5 dkg Mizo teavaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz
  • 40 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez

  • 1/2 l Mizo tej (2,8%-os)
  • 4 evőkanál liszt
  • 20 dkg Mizo teavaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál vaníliás cukor

A Magdi szelet elkészítés módja

A tésztához a vajat, a tojást, a cukrot és a mézet gőz fölött összeolvasztjuk. Belegyúrjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd 3 részre osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, és sütőlemez lisztezett hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük. Belekeverjük a porcukorral kihabosított vajat, végül belevegyítjük a citrom reszelt héját és a vaníliás cukrot is.

A krémmel betöltjük a lapokat, és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp: a süteményt csokoládémázzal is bevonhatjuk.

2020-06-02T13:38:59+02:00