Serpenyős toast-szendvics epres-zöldfűszeres grill sajttal

toast-szendvics, serpenyős toast szendvics

Serpenyős toast-szendvics epres-zöldfűszeres grill sajttal

Vannak, akik különösen szeretik a szendvicseket. Nem véletlen, hiszen gyermekkorunk vajas kenyér szalámival – egyébként igen finom volt! -, tipusú szenvicsek helyett igazi gasztronómiai varázslatok léteznek, amelyek közül itt van egy különleges élmény.

Hozzávalók:

  • Teljes kiőrlésű, max. 1 cm vastag kenyérszeletek
  • 20 dkg eper – legjobb, ha előzőleg pici citromlével, lassú lángon felfőzzük, hagyjuk besűrűsödni, majd langyosra hűtjük (nem kell túl simára főzni, jobb, ha kissé darabos az eperpüré).
  • Jól grillezhető, minőségi sajt nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma + kevés frissen őrölt fehérbors. Fűszerezzük velük a reszelt sajtot.
  • Finomra vágott petrezselyem + snidling – szintén keverjük a reszelt sajtba.
  • A kenyerek megkenéséhez ízes, de nem édes (pl. dijoni) mustár
  • A sütéshez 1 evőkanál olívaolaj és (attól függően mennyi szendvicset készítünk) 1-2 evőkanál vaj

Elkészítés menete:

  1. Mindkét kenyérszeletet kenjük meg mustárral.
  2. Az egyikre halmozzuk rá a zöldfűszeres sajtot, az eperpürét, majd zárjuk le a másik szelettel. Kissé nyomjuk össze. Ha háromszög-alakú szendvicseket szeretnénk, vágjuk félbe.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és vajat.
  4. Egyszer megforgatva süssük szép karamellesre az epres-zöldfűszeres toastot. Tálaljuk a maradék eperpürével, friss eperrel, zöldfűszerrel.

2018-08-28T15:00:03+02:00