Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Zelleres csirkeraguleves eperlevéllel

Hozzávalók

  • 70 g Gyermelyi 8 tojásos eperlevél,
  • 250 g csirkemell vagy csirkecombfilé,
  • 100 g póréhagyma,
  • 100 g szárzeller,
  • 100 g piros húsú paprika,
  • 50 g vaj
  • 1dl tejszín,
  • 1 csokor petrezselyem,
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés módja

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A póréhagymát hosszában négyfelé vágjuk, majd keresztben vékonyan szeleteljük. A paprikát kis kockákra vágjuk. A szárzellert vékonyra szeleteljük.

A letisztított, megmosott húst kis kockákra vágjuk. Vajon fehéredésig pirítjuk. Rátesszük a hagymát, paprikát, és 1-2 percig összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Felengedjük alaplével vagy vízzel. Beletesszük a szárzellert, és kíméletesen összeforraljuk. Amikor a hús puha, kiveszünk a léből, összekeverjük a tejszínnel, majd a tejszínes levest belekeverjük a levesbe. Amint forr, levesszük. Hozzáadjuk a gorombára összevágott petrezselymet, és ha szükséges, fűszerezzük. Eperlevéllel tálaljuk, amit a levesben vagy külön főzünk ki.

2018-08-28T15:03:55+02:00