Az üzlet Győr belvárosában helyezkedik el. Az ingatlanban az 1970-es évek óta élelmiszerüzlet működött, 2015 novemberében került tulajdonunkba, majd 2 hónapos átalakítási munkálatok után 2016. február 03-án nyitottuk meg.
Parkolási lehetőség sajnos nincs, így a választék kialakításánál a környékbeli irodák és iskolák mindennapi vásárlási igényeire fókuszáltunk. Nagy hangsúlyt helyeztünk a friss péksüteményekre, amelyeket három kemencében folyamatosan sütünk helyben. A vártnál is nagyobb sikert arattak az előre elkészített szendvicsek és ‘mikrózható’ készételek. Kiemelt helyet biztosítottunk a friss zöldség-gyümölcsnek, amely igazolta elvárásainkat és a napi forgalom közel 10%-át biztosítja.
A legfontosabb pozitívumnak tartom a modern, áttekinthető kialakítást, a napi és az impulzív vásárlásoknak szentelt kiemelt figyelmet, a vevőkörre optimalizált választékot és kihelyezést.
Kis alapterületű üzletkéntkényes egyensúlyt tartva határoztuk meg ötezerben az optimális cikkelem szám maximumát, amelyben mindössze 352 tétel a non-food termék.
A kialakítás során szorosan együttműködött a kereskedelmi és a tervezői csapat. Elvárás volt az egységes kialakítás mind a polcok, mind a hűtéstechnikai eszközök tekintetében.
A berendezés alapelve az áru kiemelését elősegítő visszafogott színvilág volt.
A sötét polcok, fehér keretek minden árucsoport esetén magát a terméket hagyják érvényesülni. A mindenhol szürke burkolatok, falszínek ridegségét az áru színessége mellett az egész bolton végigvonuló fa dekorációs sáv, illetve lamellázat adja.
Az alaprajz egyszerű, az adottságokból adódóan az elrendezés talán szellősebb, mint a hasonló méretű boltokban. A belsőépítészeti koncepció felállítását megkönnyítették az épület eredeti deszkazsalus tartószerkezetei. Az eddig takarásban lévő felületeket kiszabadítottuk és az aránytalanul költséges betonfelújítás helyett grafitszürkére festettük.
A rusztikus beton felület hidegségét a zsaluzatként használt deszkákra emlékeztető deszkaburkolattal kívántuk feloldani. A fennmaradó felületeknél törekedtünk a minél egyszerűbb és visszafogottabb anyaghasználatra. Így a hűtők selyemfényű törtfehér, míg a padló világosszürke burkolatot kapott. Az anyagok elkülönülnek szintben és funkcióban egyaránt. A burkolatok és anyagok mellett fontos szerepet kap a világítás, amely a funkcionalitás mellett hozzátesz a hangulathoz, a kiemelt területeket külön világgá változtatja.
Korszerű, innovatív megoldások
Első ütemben a kiemelő fények lámpái valósultak meg ledes ZUMTOBEL spotlámpákkal. A frissáru felületeken meleg fehér, míg a gondolavégeken semleges fehér fényű lámpák épültek be. A csemegepult felett 10 fokozatban szabályozható, speciálisan a sajtokra, felvágottakra, húsokra optimalizált színvisszaadású lámpákat helyeztünk el, így bármikor a felmerülő igényekhez, változó árukínálathoz szabható a világítás.
A Kisalföld Füszért 2003-ban hetedik tulajdonosként csatlakozott a Reál Hungária Élelmiszer Kft. hálózathoz, melynek Észak-Nyugat Dunántúli Regionális központjaként koordinálja a területén müködő vele szerződéses viszonyban lévő önálló boltokat, melyeket napjainkra sikerült egy egységes arculatú, szállítói és vevői által elismert, töretlen fejlődésre alkalmas hálózattá szerveznie.