Loading...
  • Kisalföld Fűszért

Év boltja

Év Boltja 2016

Reál élelmiszer Győr
Szent István u. 19-25.

Az Élelmiszer szaklap az ÉV Boltja 2016 boltversenyén a kerekedelmi lánchoz tartozó kisbolt kategóriában A Kisalfölf Fűszért Kft. boltját találta a címre érdemesnek. A díjazott üzletről Németh Szilárd ügyvezető nyilatkozott.

Az üzlet Győr belvárosában helyezkedik el. Az ingatlanban az 1970-es évek óta élelmiszerüzlet működött, 2015 novemberében került tulajdonunkba, majd 2 hónapos átalakítási munkálatok után 2016. február 03-án nyitottuk meg.

Parkolási lehetőség sajnos nincs, így a választék kialakításánál a környékbeli irodák és iskolák mindennapi vásárlási igényeire fókuszáltunk. Nagy hangsúlyt helyeztünk a friss péksüteményekre, amelyeket három kemencében folyamatosan sütünk helyben. A vártnál is nagyobb sikert arattak az előre elkészített szendvicsek és ‘mikrózható’ készételek. Kiemelt helyet biztosítottunk a friss zöldség-gyümölcsnek, amely igazolta elvárásainkat és a napi forgalom közel 10%-át biztosítja.

A legfontosabb pozitívumnak tartom a modern, áttekinthető kialakítást, a napi és az impulzív vásárlásoknak szentelt kiemelt figyelmet, a vevőkörre optimalizált választékot és kihelyezést.

Kis alapterületű üzletkéntkényes egyensúlyt tartva határoztuk meg ötezerben az optimális cikkelem szám maximumát, amelyben mindössze 352 tétel a non-food termék.

A kialakítás során szorosan együttműködött a kereskedelmi és a tervezői csapat. Elvárás volt az egységes kialakítás mind a polcok, mind a hűtéstechnikai eszközök tekintetében.

A berendezés alapelve az áru kiemelését elősegítő visszafogott színvilág volt.

A sötét polcok, fehér keretek minden árucsoport esetén magát a terméket hagyják érvényesülni. A mindenhol szürke burkolatok, falszínek ridegségét az áru színessége mellett az egész bolton végigvonuló fa dekorációs sáv, illetve lamellázat adja.

Az alaprajz egyszerű, az adottságokból adódóan az elrendezés talán szellősebb, mint a hasonló méretű boltokban. A belsőépítészeti koncepció felállítását megkönnyítették az épület eredeti deszkazsalus tartószerkezetei. Az eddig takarásban lévő felületeket kiszabadítottuk és az aránytalanul költséges betonfelújítás helyett grafitszürkére festettük.

A rusztikus beton felület hidegségét a zsaluzatként használt deszkákra emlékeztető deszkaburkolattal kívántuk feloldani. A fennmaradó felületeknél törekedtünk a minél egyszerűbb és visszafogottabb anyaghasználatra. Így a hűtők selyemfényű törtfehér, míg a padló világosszürke burkolatot kapott. Az anyagok elkülönülnek szintben és funkcióban egyaránt. A burkolatok és anyagok mellett fontos szerepet kap a világítás, amely a funkcionalitás mellett hozzátesz a hangulathoz, a kiemelt területeket külön világgá változtatja.

Korszerű, innovatív megoldások

Első ütemben a kiemelő fények lámpái valósultak meg ledes ZUMTOBEL spotlámpákkal. A frissáru felületeken meleg fehér, míg a gondolavégeken semleges fehér fényű lámpák épültek be. A csemegepult felett 10 fokozatban szabályozható, speciálisan a sajtokra, felvágottakra, húsokra optimalizált színvisszaadású lámpákat helyeztünk el, így bármikor a felmerülő igényekhez, változó árukínálathoz szabható a világítás.

A Kisalföld Füszért 2003-ban hetedik tulajdonosként csatlakozott a Reál Hungária Élelmiszer Kft. hálózathoz, melynek Észak-Nyugat Dunántúli Regionális központjaként koordinálja a területén müködő vele szerződéses viszonyban lévő önálló boltokat, melyeket napjainkra sikerült egy egységes arculatú, szállítói és vevői által elismert, töretlen fejlődésre alkalmas hálózattá szerveznie.

További részletek itt!

Célkitűzésünk a jövőben is több vevő kiszolgálása, mellette pedig jó kapcsolatok ápolása a független, az üzletláncunkhoz nem  tartozó kisboltokkal, ami biztosítja számukra a fejlődést az erősödő piaci versenyben.

2019-05-27T10:41:59+02:00