Chili con carne
Hozzávalók 4 főre:
- 1 dl Vénusz étolaj
- 2 db Kalifornia paprika
- 2 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg Gallicoop pulyka alsócomb
- Cayenne bors
- Cheedar sajt
- Bonduelle Bon Menu Mexicana
- Étcsokoládé (ízlés szerint)
- Koriander
- Római kömény
- Só
A chili con carne elkészítési módja:
Egy serpenyőben Vénusz étolajat hevítünk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, majd lepirítjuk az olajon. A Gallicoop pulyka alsócombot kifilézzük, és ledaráljuk. A darált húst a összeforgatjuk a hagymával és magas hőfokon lepirítjuk, ami azért fontos, hogy megkapja az étel a pörzs ízt. Hozzáadjuk a feldarabolt kaliforniai paprikát, majd sóval, cayenne borssal, őrölt római köménnyel, és friss korianderrel ízesítjük. Hozzáadjuk a Bonduelle mexikói babos kukoricát, és összerottyantjuk. Torilla chips-el tálaljuk.
A receptekért köszönet a Gyermelyinek.