Balzsamos grillcsirke epres-fetás salátával
Az elkészítés menete:
- Csirke: A nyers, megtisztított csirkemellett vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.
- Csirkepác: 1/4 pohár extra szűz olívaolaj, 1/4 pohár balzsamecet, 1 evőkanál méz, 3-4 gerezd reszelt fokhagyma, 20 db friss bazsalikomlevél durvára vágva, pár csipet só, frissen őrölt fekete- vagy fehérbors. A pácot egy mély tálban keverjük ki, fürdessük meg benne a csirkeszeleteket. Fedjük le, tegyük hütőbe min. 1 órára.
- Epres-fetás saláta hozzávalók: 1/2 pohár szétmorzsolt, minőségi fetasajt, 1/3 pohár világos aranybarnára pörkölt, összezúzott mandula, 3 pohár durvára vágott tavaszi saláta (zöld, frisée, római, rukkola), 3 pohár friss, zsenge spenót, fél fej nagyon finomra vágott lilahagyma, maréknyi finomra vágott, friss bazsalikom
- Epres-fetás salátadresszing: 1/3 pohár extra szűz olívaolaj, 1/3 pohár balzsamecet, 2-3 evőkanál nem édes mustár, 2 evőkanál méz, 2 gerezd reszelt fokhagyma, 1-2 csipet só, frissen őrölt bors. Keverjük ki a dresszinget, fedjük le, felhasználásig tegyük félre.
- A bepácolt csirkeszeleteket forró serpenyőben, egyszer megfordítva süssük finom karamellesre. Lehetőleg ne mozgassuk a szeleteket, amíg sülnek.
- A salátadreszingbe tegyük bele a hozzávalókat, forgassuk össze, díszítsük a tetejét némi plusz fetával , eperszeletekkel. Tálalhatunk is!