Forró, gyümölcsös piskóta
Hozzávalók:
- 100 g Gyermelyi búzafinomliszt,
- 500 g friss, tetszőleges gyümölcs,
- 40 g vaj,
- 100 g barnacukor,
- 80 g cukor,
- 6 db Gyermelyi tojás
Elkészítés módja
Megtisztítjuk és megmossuk a gyümölcsöket. Megolvasztjuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöket és a citromlével pár percig a tűzön hagyjuk, hogy a gyümölcsök roppanósan puhák legyenek.
A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét habbá verjük csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával, és beleszitáljuk a lisztet. Elkeverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
Teflonos serpenyőbe tesszük a tészta negyedét. Nagyon lassan az alját megsütjük, majd előmelegített grillező funkciós sütőbe tesszük, és a tetejét is megpirítjuk.
Kivéve a sütőből rátesszük a gyümölcs negyedét, kettéhajtjuk, és tányérra borítjuk. A maradék tésztával megismételjük a folyamatot.
Tetszőlegesen adhatunk hozzá öntetet, tejszínhabot is.
A receptért köszönet a Gyermelyinek.