Forró, gyümölcsös piskóta

Forró, gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:

  • 100 g Gyermelyi búzafinomliszt,
  • 500 g friss, tetszőleges gyümölcs,
  • 40 g vaj,
  • 100 g barnacukor,
  • 80 g cukor,
  • 6 db Gyermelyi tojás

Elkészítés módja

Megtisztítjuk és megmossuk a gyümölcsöket. Megolvasztjuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöket és a citromlével pár percig a tűzön hagyjuk, hogy a gyümölcsök roppanósan puhák legyenek.

A tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját habosra keverjük a cukorral. A fehérjét habbá verjük csipet sóval, majd óvatosan összekeverjük a sárgájával, és beleszitáljuk a lisztet. Elkeverjük, ügyelve, hogy a hab ne törjön össze.
Teflonos serpenyőbe tesszük a tészta negyedét. Nagyon lassan az alját megsütjük, majd előmelegített grillező funkciós sütőbe tesszük, és a tetejét is megpirítjuk.

Kivéve a sütőből rátesszük a gyümölcs negyedét, kettéhajtjuk, és tányérra borítjuk. A maradék tésztával megismételjük a folyamatot.
Tetszőlegesen adhatunk hozzá öntetet, tejszínhabot is.

A receptért köszönet a Gyermelyinek.

2018-08-28T14:46:58+02:00