Túróval töltött zsemle

Túróval töltött zsemle

túróval töltött zsemle

Hozzávalók:

  • 6 db zsemle
  • 45 dkg Reál félzsíros túró
  • 2 csomag Reál vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl Reál 20%-os tejföl
  • 4 ek kristálycukor
  • 12 dkg mazsola (ízlés szerint elhagyható)
  • 3 dl Falusi 2,8%-os tej
  • 5 dkg Reál sütőmargarin

Tálaláshoz:

  • porcukor ízlés szerint

Túróval töltött zsemle

Ha túl sok volt a hús mostanában, készíts isteni édességet! Nagymama konyháját idézi a túróval töltött zsemle, amit mindenki szeretni fog. Előkészítése nem igényel tíz percet sem, onnantól kezdve pedig már csak a sütőre kell bízni mindent. Az eredmény egy garantáltan finom édesség, aminek túrós alaptöltelékét könnyedén variálhatjuk. A teljesen

hagyományos értelmezés szerint mazsola való bele, de jó az aszalt meggy vagy vörösáfonya is, mint ahogy variálható akár markáns ízű, savanykás (ilyenkor akár fagyasztott vagy konzerv) gyümölcsökkel, mint a magozott meggy, a málna, az áfonya, vagy akár a narancs. Tartalmasabb levesek után második fogásnak kitűnő, de vacsorára is remek választás. Melegen tálalva, porcukorral megszórva az igazi.

A túróval töltött zsemle elkészítése:

1. A tejet 1 zacskó vaníliás cukorral felmelegítjük.

2. A zsemlék tetejét levágjuk és a belsejét kikaparjuk, de a belső, puha részt félre is tesszük, mert a túrós töltelék lazább és finomabb lesz, ha ezt beleaprítjuk.

3. A túrót áttörjük a zsemlék belsejével, összekeverjük a másik zacskó vaníliás cukorral, a tojásokkal, a cukorral, a mazsolával, és a tejföllel lágyítjuk.

4. A zsemléket meglocsolgatjuk a meleg tejjel, de ne túl sokkal, mert szétázik.

5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a zsemléket.

6. Beletöltjük a túrót, rátesszük a zsemlék kupakját, amit szintén kicsit beáztattunk a cukros tejbe.

7. A margarint rámorzsoljuk a zsemlék tetejére.

8. Forró sütőben 15-20 percig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a teteje.

9. Tálaláskor porcukorral meghintjük a tetejét.

2021-04-08T16:08:50+02:00